leken som lär börjar nu, är ni med?

Vilka är vi?

Vilka är vi?  

Children’s är ett upptäckarhus för alla barn, främst mellan 3 till 12 år. Children’s Museum finns på många platser i världen, men Children’s Upptäckarhus i Hallsberg är det första och enda i Skandinavien. Hit kan man komma för att leka och ha kul, samtidigt som man tar till sig grundläggande kunskaper om livet och samhället. ”Lek livet” är en passande beskrivning.Vi vill att barnen lär sig att alla människor är lika värdefulla och genom lek få dem att förstå glädjen och nyttan av samarbete. Pedagogiken som styr vår verksamhet är att barnen ska vara aktiva, lekande, upptäcka saker ”Hands on” och samtidigt lära sig mer om samhället och livet.

Children’s Upptäckarhuset drivs genom en ekonomisk förening bestående av Stiftelsen Activa, Hallsbergs kommun och Hallsbergs Röda Kors-krets. Vi är samtidigt ett socialt företag som hjälper människor tillbaka in i arbetslivet.

Hjärtligt välkomna till oss!

 

Hitta hit

Hitta hit

Vi finns i Sörängen, alldeles i närheten av Hallsbergs vårdcentral. Adressen är Gärdesvägen 4. Från Resecentrum är det ca 900 meter.

Läs mer...Handikappanpassat

Handikappsanpassat

Childrens lokaler är handikapp-anpassade.